Karsimista

 Olen tässä miettinyt, että mikä olisi nopein keino päästä kiinni unelmaani. Mitä voisin saavuttaa nopeasti ja mitä voisin tehdä jo nyt. Elämä kun ei voi olla vain kokoajan "sitten kun".

Pitääpä kerrata se, mitä aluksi listasin toiveisiini täällä Taloni tulevaisuudessa unelmatalosta ja katsotaan jos jotain voisi vielä karsia pois tai jos jotain voisi tehdä jo nyt.

1. Talon täytyy sijaita meren rannalla.

Tästä en millään halua luopua, joten jostain muusta on luovuttava tämän sijaan. Sijainti meren rannalla on kuitenkin sellainen asia mitä ei myöhemmin enää voi muuttaa. Rahalla ei kaiveta rantaa sitten kun sitä rahaa on tarpeeksi. Ainoastaan napajäätiköiden sulaminen voisi tuoda rannan sinne, missä sitä ei ennen ollut ja niin kamalan asian ympärille en halua unelmaani rakentaa.

2. Siellä pitää olla rantasauna. Toki sisäsaunakin käy jos talo tosiaan on meren rannalla.

Kyllä. Voisin ottaa ennemmin jopa sen rantasaunan kuin sen mökin. Jos saunassa on pukuhuone johon saisi makuutilat niin voisin jopa pärjätä jonkin aikaa pelkällä saunarakennuksella. Silti tontilla pitäisi olla oikeudet rakentaa lisää sitten myöhemmin.

3. Sähköt ja vesi tulee perille. Tai jos jostain on karsittava niin sitten vain sähkö.

Ilman juoksevaa vettä voisin kyllä pärjätä ja ehkä aluksi myös ilman sähköä. Uskon, että mökille ilmestyisi silti hyvin pian vähintään aurinkopaneeli ja olisi kiva jos olisi myöhemmin myös mahdollisuus sähköihin ja jopa juoksevaan veteen jos haluaisi.

4. Talviasuttava talo olisi mukava.

Tämäkin on sellainen asia, jonka voisi muuttaa vuosien saatossa. Alussa mökki voisi oikeasti olla vain kesämökkinä.

5. Kasvihuone on unelmani ja jonkin verran viljelytilaa. Tosin niiden ei ole pakko olla valmiina.

Kyllä. Tämä asia on oman rannan kanssa yhtä tärkeä. Tontilla pitää olla tilaa tehdä kasvimaa ja rakentaa jossain vaiheessa kasvihuone.

6. Sinne pääsee tietä pitkin, sillä haluan päästä sinne säällä kuin säällä.

Voisin myös kuvitella, että mökki voisi sijaita jossain saaressa ja menisin sinne veneellä. En vain omista venettä ja en tiedä mitä kaikkea veneen omistaminen vaatii. Ainakin tarvitsisin venepaikan ja joka syksy vene pitäisi nostaa johonkin säilöön. En myöskään ole mikään veneilijä ollut koskaan, joten olisi tuo asia kyllä reippaasti mukavuusalueeni ulkopuolella. Saarimökin valitseminen vaikeuttaisi sähkön ja juoksevan veden saamista mökille. Myöskin kaikki rakennusmateriaali, huonekalut yms. olisi vaikeampaa viedä mökille tai sieltä pois. Saarimökin olisi oltava aika täydellinen, jotta olisin valmis sellaisen ostamaan.

7. Maksimissaan 15km päästä kaupungin keskustasta, sillä kuljen enimmäkseen pyörällä. Tai jos se olisi julkisen liikenteen reitin varrella niin sitten matka voisi olla yli 15km.

Tämä vaatimus pätee edelleen. Haluan päästä mökille vaikka joka viikonloppu.

Eli: Meren rannassa, sauna, tarpeeksi suuri tontti ja etäisyys kaupungista ovat karsitut toiveeni mökistä.

Tontti varmaankin on loppujen lopuksi se josta pitää eniten maksaa, joten alle 100000€ en usko, että päästään tällä karsimisellakaan.

swedgatch.blogspot.se




Kommentit