Säästöntavoitteeni

 Ajattelin laittaa säästötavoitteeni melko korkealle, jotta siinä olisi haastetta tarpeeksi ja jotta oikeasti ymmärtäisin, että on tehtävä aktiivisesti työtä ja valintoja tavoitteiden eteen.

Tavoitteenani on säästää 200 000 €. (Nostin tavoitetta vähän edellisestä tavoitteesta, joka löytyy Tuumasta toimeen -postauksesta)

Sillä luulisi saavan oikeasti jo tosi hienon mökin. Edelleen tulevan mökkini maksan luultavasti suurimmaksi osaksi lainarahalla, mutta lainan saamiseksikin on vielä pitkä matka. Mökki luokitellaan loma-asunnoksi, joten ensiasunnon etuja ei siihen voi käyttää. Siksi oman pääoman on oltava paljon korkeampi kuin mitä olisi ensiasunnon kanssa.

Säästöni nyt:

ASP-tili: 18343,83 €

Säästötili: 4400,64 €

Osakesalkku: 22963 € 

Yhteensä: 45707,47 €

Näinä epävarmoina aikoina pörssi hyppii edestakaisin laskusuuntaan, joten tuo salkun arvo muuttuu päivittäin tosi paljon.

Olen säästänyt pienestä palkastani enemmän tai vähemmän n. 10 vuotta. Palkkani on ollut viimeisen 10 vuoden aikana vaihtelevasti 800€-2300€/kuukaudessa.

Viimeisen vuoden olen saanut n.900€/kuukaudessa, joka on koostunut palkasta, aikuiskoulutustuesta ja liiton tuesta lomautuksen aikana. Olen saanut silti 200€/kuukaudessa säästettyä ja aion jatkaa vähintään tuolla summalla hammasta purren vielä vuoden loppuun.

Seuraava syksy jatkuu vielä aikuiskoulutustuella, jonka jälkeen siirryn opintotuelle tai palkalle. Toiveissa olisi palkkatyö ensi vuoden alusta lähtien niinkuin edellisessä postauksessani Suunnitelmani askeleittain olenkin jo maininnut.








Kommentit