Taloni tulevaisuudessa

Olisipa ihanaa jos omistaisi suuren talon merenrannalla. Pääsisi mereen uimaan vaikka joka päivä. Olisi kasvimaata ja metsää. Voisi käydä veneilemässä omasta pihasta ja pitää hulppeita puutarhakutsuja.

Olisipa lottovoitto eikä tarvitsisi käydä töissä. Tekisin joka päivä hyvää ruokaa, liikkuisin luonnossa, urheilisin ja vaan nauttisin elämästä.

Olisipa se lottovoitto tai edes rahaa.

https://www.etuovi.com/koti/kuva/kaunis-piha-meren-rannalla-9509111/
Tällainen talo olisi aivan unelma, mutta täytyy kai olla realistisempi..

No millaisen talon minun nykyisillä tuloillani saisi?

Pankkien lainalaskureiden mukaan saisin n. 135000€ lainaa. Siis valtion takaamaan ensiasuntoon. Tuolla rahalla ei vielä ihan kauheasti mitään unelmia ostella, joten lisää lainaa olisi saatava ja jotain pitäisi saada myös takaamaan se laina. Perheenjäseniä minulla ei ole, ketkä voisivat auttaa tässä, joten ainoa mahdollisuuteni on säästää itse tarvittava määrä, joka takaa suurempaa lainaa.

No entä sitten se lainan takaisinmaksu? Siihen tarvitaan kuukausittaista tuloa. Sitä varten on tehtävä töitä täyspäiväisesti. Mikä järki on ostaa ihana unelmatalo ja sen jälkeen viettää aikansa töissä ja käydä sitten nukkumassa ihanassa talossa? Voisi aina odottaa eläkeikään asti ja pitäisi vain toivoa, että kunto kestää talon ja pihan hoitamisen vanhempana.

Oletetaan, että saisin vaikka tuon 135000€ lainaa. Mitä sillä saisi?

Se, että saisin oman talon ja oman pihan, olisi muutettava kauas palveluista tai olisi ostettava esimerkiksi vain lomakäyttöön tarkoitettu talo. Jos noista kahdesta vaihtoehdosta pitäisi valita niin ottaisin mieluummin loma-asunnon ja asuisin siellä aina kun vaan voisin. Silti on asioita, joista en haluaisi joustaa talossani:

1. Talon täytyy sijaita meren rannalla.

2. Siellä pitää olla rantasauna. Toki sisäsaunakin käy jos talo tosiaan on merenrannalla.

3. Sähköt ja vesi tulee perille. Tai jos jostain on karsittava niin sitten vain sähkö.

4. Talviasuttava talo olisi mukava.

5. Kasvihuone on unelmani ja jonkin verran viljelytilaa, joten tontin koko pitäisi riittää niihin.

6. Sinne pääsee tietä pitkin, sillä haluan päästä sinne säällä kuin säällä.

7. Maksimissaan 15km päästä kaupungin keskustasta, sillä kuljen enimmäkseen pyörällä. Tai jos se olisi julkisen liikenteen reitin varrella niin sitten matka voisi olla yli 15km.


Kuva: Shutterstock




Kommentit