Tuumasta toimeen

 Parasta, mitä nyt keksin on se, että säästän, säästän ja säästän. Ja alan opiskella itselleni toista ammattia. 

Säästösuunnitelma: 

Tähtään siihen, että olisi jossain vaiheessa 150 000 € kasassa. Jokin selkeä tavoite piti nyt vain päättää, että asiat muuttuvat konkreettiseksi päässäni. Osa tuosta rahasta tulee varmasti lainasta, mutta sitä kohti nyt säästän. Asuntosäästötililläni oli siis 18 000 € ja se summa saa nyt toistaiseksi maata siellä. Säästötililläni on 10 000 € ja yritän saada sinne kaiken ylimääräisen. Olen avannut myös arvo-osuustilin ja ostanut sinne osakkeita. Tarkoituksena on siirtää säästötililtäni 200 € kuukaudessa indeksirahastoihin ja osakkeisiin.

Opiskelusuunnitelma:

Mitään ensi kevään yhteishakuja en halunnut jäädä odottelemaan, koska halusin, että pääsen heti eteenpäin. Odottelu vaan lannistaa ja pahimmassa tapauksessa tyytyisin vain jatkamaan elämääni taas pari vuotta tällaisena, enkä hakisi kouluun ollenkaan. 

Mietinnässä oli aloittaa avoimen yliopiston kautta kauppatieteiden opiskelu ja päästä avoimen väylän kautta kouluun sisälle. Pari kurssia ehdin jo suorittaakin, mutta oli vaikea mieltää itsensä opiskelijaksi ja mielenkiinto vähän latistui. Edellisistä opiskeluista oli jo viisitoista vuotta ja opiskelun opettelu vei paljon kapasiteettia itse asian opiskelulta. Sitten hain ammattiopistoon aikuispuolelle liiketaloutta opiskelemaan ja pääsinkin! Kouluun oli helppo päästä kun siellä oli paikka vapaana ja motivaatio oli kohdillaan.

Otin koulua varten opintovapaan, koska olin siihen oikeutettu yli kahdeksan vuoden työssäolon jälkeen. Hain myös aikuiskoulutustukea ja tukihan nyt paljon pienempi kuin palkkani, joten säästäminen muuttuu vaikeammaksi, mutta säästän sen minkä pystyn.

Nyt siis käyn tämän koulun mahdollisimman tiiviillä tahdilla läpi. Ajattelin käyttää tähän maksimissaan 1,5 vuotta, sillä sitten olisi jo kiire taas tienaamaan. Toiveenani olisi löytää jo työharjoittelupaikka, johon voisin jäädä töihin. Jos taas tämä tutkinto (merkonomi) ei riitäkään hyvän työpaikan saamiseen, voisin hakea ammattikorkeakouluun tradenomiopiskelijaksi. Katsoin jos olisin löytänyt avoimen ammatikorkeakoulun puolelta kursseja, joita olisin voinut jo ennalta suorittaa, mutta niitä ei löytynyt tähän hätään.

No eiköhän tämä polku tästä aukea. Puolen vuoden päästä voi olla jo ihan uusia ovia auki kun vain nyt jatkan tästä samaa reittiä.

Motivaatiokuva



Kommentit