Kuinka olen edistynyt?

 Siitä on neljä kuukautta kun viimeksi postasin mitään. Samalla reitillä olen pysynyt ja tuntuu siltä, että menen ehkä ensimmäistä kertaa oikeaan suuntaan. Normaalisti kärsivällisyyteni yhteen asiaan ei kestä muutamaa kuukautta kauempaa, mutta tätä unelmaa kohden menen kovalla nälällä vieläkin.

Lokakuusta joulukuuhun menin kouluun kahdesti viikossa ja tahti tuntui tosi hitaalta. Aloin turhautua, sillä olin kuitenkin ottanut opintovapaata ja huomasin, että koulun kanssa samaan aikaan olisi helposti voinut tehdä töitäkin. Tammikuussa juttelin opettajien kanssa asiasta ja sain tietää, että monen kurssin voisi suorittaa omaan tahtiin etänäkin. Muutama sähköposti myöhemmin laskeskelinkin, että jos kaikki menee hyvin niin valmistun jo juhannukseksi! Eli ammatillinen perustutkinto olisi suoritettu alle seitsemässä kuukaudessa. 

Innostuin niin kovasti, että hain yhteishaussa ammattikorkeakouluun opiskelemaan tradenomiksi. Pääsykoe on kesäkuun alussa ja sitä ennen toivon, että tämä koulu olisi viimeistelyä vaille paketissa.

Säästämispuoli onkin sitten vähän vaikeampaa. Kuukausituloni on tällä hetkellä 900€ ja yritän parhaani saada siitä vähän säästöön. Tuloni ovat olleet nyt saman verran neljän kuukauden ajan ja olen oppinut säästäväisyyttä aikalailla. Turhaa tavaraa ei tule ostettua yhtään enää ja tarpeellisetkin asiat yritän ensin korvata ylimääräisellä luovuudella.

Mitä oikesti tarvitsen juuri nyt?

  • Paikan, jossa asua ja joka on lämmin. 
  • Ruokaa ja mieluiten terveellistä ja monipuolista sellaista.
  • Sähköä mm. valaistukseen, ruoanlaittoon ja tietokoneen käyttöön.
  • Vettä juomiseen ja peseytymiseen.
  • Vaatteita ja niitäkin vain oikeaan tarpeeseen.
  • Hygieniatarvikkeita
Siinäpä varmaankin ne tärkeimmät. Kukaan ei ole ainakaan vielä valittanut siitä, että kuljen samoissa vaatteissa joka päivä eikä se asia itseänikään oikeastaan haittaa. Itseasiassa elämäkin on paljon helpompaa kun ei ole liikaa varaa valita. Olen koko talven kulkenut samoilla housuilla ja parilla eri villapaidalla. Nyt pitäisi pian vaihtaa keveämpään asuun, mutta en vielä tiedä mihin. Saattaa olla, että löydän vaatekaapistani uuden luottoasun tai sitten pitää ostaa jotain. Jos joudun hankkimaan uuden vaatekappaleen, tulee hankinnan olla kunnolla mietitty. Vaatteen tulisi olla laadukas, hyvin valmistettu ja sen tulee kestää muutaman kilon painonheittelyt. Tietysti vaatekappaleen olisi hyvä olla monikäyttöinen ja sopia muiden vaatteideni kanssa yhteen ja sovelluttava kerrospukeutumiseen.

 Vaatetusasioita voisin kyllä analysoida loputtomiin ja ehkä jatkankin aiheesta vielä myöhemmin.


Kommentit