Päivitystä edistymisestäni

Edelleen katson joka päivä myynnissä olevat mökit, jotta en varmasti unohtaisi päämäärääni. Ensimmäistä kertaa elämässäni ihan oikeasti tunnen valtavaa paloa ja tahtoa toteuttaa uelmani. 

Niin, tältä kai tuntuu kun on unelma.

Katsoin vähän vanhoja blogitekstejä ja löysin tällaisen suunnitelman.

"Nyt siis käyn tämän koulun mahdollisimman tiiviillä tahdilla läpi. Ajattelin käyttää tähän maksimissaan 1,5 vuotta, sillä sitten olisi jo kiire taas tienaamaan."

Koulu meni paljon lyhyemmässä ajassa kuin mihin olin varautunut. 

Viime lokakuussa aloittamani merkonomitutkinto on yhtä arviointia vailla paketissa. Tuo arviointi on kolmen päivän päästä. Olen arvosanoihini melko tyytyväinen, sillä keskiarvo sijoittuu johonkin 4:n ja 5.n välille. (5 on siis kiitettävä.) 

"Jos taas tämä tutkinto (merkonomi) ei riitäkään hyvän työpaikan saamiseen, voisin hakea ammattikorkeakouluun tradenomiopiskelijaksi."

Hain ammattikorkeakouluun opiskelemaan tradenomiksi, koska haluan ihan aidosti tietää enemmän taloushallintoasioista. Tiedonjanoni menee nyt jopa työpaikan etsimisen edelle.

Pääsykokeet olivat viime viikolla. Pakko sanoa, että eivät menneet ihan putkeen. Aika loppui kesken matematiikan- ja englannin osioissa. Muuten meni mielestäni hyvin.

Pidän nyt kaikki sormet ja varpaat pystyssä, jotta pääsisin kouluun sisälle. Pettymys olisi kyllä suuri jos en nyt saa opiskelupaikkaa kun into on suurempi, mitä se on koskaan elämässäni ollut.

"Toiveenani olisi löytää jo työharjoittelupaikka, johon voisin jäädä töihin."

Teen kevytyrittäjänä palkanlaskentaa, kirjanpitoa ja laskutusta kevään työharjoittelupaikkaani. En tule saamaan mitään vakituista, hyväpalkkaista työtä sieltä, joten tämä ratkaisu on vain väliaikainen. Saan ainakin lisää kokemusta alalta ja se on pelkkää plussaa. Lisäksi jatkan nyt kesän ajan jonkin verran ravintolatyötä vanhassa työpaikassani. Näistä töistä tulee vähän edes tuloja kesän ajalle. Syksyllä sitten haen töitä tai pääsen kouluun. Tai molempia.

Edelleen säästöön ei jää kun se 200€/kk ja odotan niin sitä päivää kun niitä tuloja olisi edes yli 1000€ kuussa. Saisi säästettyä enemmän.

...Mutta tosiaan nyt sitten odottelen vain tuloksia pääsykokeista ja sen jälkeen voin sitten päivittää suunnitelmaani.

Kommentit