Tammikuun 2023 säästö

 Ihanaa! Kohti kevättä ja valoa taas mennään!

Tein vuoden alussa aika kunnianhimoisen säästösuunnitelman:

Kuukausipalkkani on 1600 €, joista verojen jälkeen jää noin 1400 € jäljelle. Aivan ehdoton minimisumma, jonka olen päättänyt säästää kuukaudessa, on 700 €, mutta jos haluan omistaa 70 000 € vuoden loppuun mennessä, on minun säästettävä keskimäärin 1518,24 € kuukaudessa. Se on enemmän kun tienaan, joten haaste on melkoinen. Katsotaanpa, miten tammikuu on mennyt.



Kiitos pörssikurssien nousun, säästössä on nyt 2783 € enemmän kuin viime kuussa. Sain viimeisen osan aikuiskoulutustukea tammikuussa (joka oli 1069 €), joten kovinkaan paljoa en oikeasti laittanut rahaa sivuun. Kurssit kuitenkin nousevat ja laskevat, joten milloinkaan ei tiedä mitä seuraavan kuukauden aikana tapahtuu. Jotta olisin helmikuunkin osalta aikataulussa, olisi säästössä oltava 54 817,64 €. Siihen on tämänhetkisestä tilanteesta vain noin 250 € matkaa. Saa nähdä..

Muuten tämä kuukausi onkin ollut aikamoista menoa. Kokonaan uusi työpaikka uudella alalla, uusi vuorokausirytmi, uudet ihmiset ja koulu. Aikaa ei paljoa ylimääräiseen mietiskelyyn jää. Odotan innolla sitä hetkeä, jolloin työ menisi jo jonkinlaisella rutiinilla ja jäisi energiaa vähän muuhunkin.


Kommentit